Forfatterbesøk på Fagskolen

10. March 2009

Forfatter Sigmund Løvåsen

Studentene på Fagskolen fikk gleden av å bli bedre kjent med forfatter Sigmund Løvåsen og hans forfatterskap. Han fortalte bl.a. om ideer til sine bøker, hvordan det er å være forfatter og om “skriveprosessen”.

Sigmund Løvåsen (født 1977) er frå Trysil og har tidligere gått på forfatterstudiet i Bø og Litterær Gestaltning i Gøteborg. I 2007 fikk han P2s romanpris og det er bare andre gangen en debutant vinn denne prisen, og Løvåsen danka ut namn som Roy Jacobsen, Vigdis Hjorth og Torgrim Eggen. Han mottok Bjørnsonstipendet i 2010.

Løvåsen utgir sine bøker på Samlaget: Nyryddinga, Daga, Brakk og Mamsell Iversen.

Forfatterbesøk inngår som en viktig del av faget forlagsdrift. Våre studenter møter flere forfattere gjennom skoleperioden, og her er noen eksempler på tidligere gjester:

• Ragnar Hovland
  • Are Kalvø